Waarvoor kan je terecht bij Ukje-uniek?

• Babyreflexologie

• Mamareflexologie

• Ondersteuning bij huilbaby’s

Afspraak

Whats app: 0480/69.02.61

E-mail: ukje-uniek@outlook.com

Consultaties vinden plaats in praktijkruimte Babygrafie

Wie is Naomi?

Ik ben Naomi, getrouwd met Bart en super fiere mama van 2 prachtige meisjes. Mensen omschrijven mij als zorgzaam, empathisch en zacht.

Sinds 2010 ben ik met onderscheiding afgestudeerd als vroedvrouw met een specialisatie in neonatologie. Mijn diploma voetreflexologie behaalde ik in 2016 met een specialisatie in baby- en zwangerschapsreflexologie. 

Toen ikzelf voor de eerste keer mama werd hoopte ik op DE roze wolk terecht te komen. Deze wolk was echter een gure donderwolk. Ons kindje was een huilbaby. Dit was de zwaarste periode uit ons leven met ook een medische rollercoaster en emotionele gevolgen. We hadden het geluk de juiste mensen op ons pad te krijgen en het huilgedrag van ons kindje te leren begrijpen en er dus ook mee aan de slag te gaan. 

Altijd heb ik al een passie gehad voor baby’s, zwangerschap en het ouderschap. Mijn kennis en eigen ervaringen zorgen ervoor dat ik ouders kan ondersteunen en helpen in de zoektochten en problematiek van hun kindje. Het leren van lichaamsgedrag en de taal van huilen.  

Baby-reflexologie

Babyreflexologie, het masseren van drukpunten op de babyvoet, werkt erg effectief en snel, net omdat ze nog zo klein en gevoelig zijn. Enkele behandelingen kunnen al kwaaltjes oplossen. Stress en pijn verminderen, ontspanning geven. Het zelfherstellend vermogen van hun lichaam wordt geactiveerd, waardoor de bloeddoorstroming en energiestroom gestimuleerd worden. En dit allemaal via die kleine voetjes.

Wat minstens even belangrijk is, je baby lekker zien ontspannen tijdens de babyreflexmassage geeft voor jou als ouder óók ontspanning!

De voetjes van je baby worden met liefdevolle aandacht en de warmste handen behandeld.

Heeft je baby last van :

Obstipatie

Krampen /gevoelige buik

Reflux

Moeilijk slapen

Doorkomende tandjes

Oor-/keelontstekingen

Overmatig huilen

..

Mama-reflexologie

Pré-conceptioneel - Zwangerschap - Postpartum

Zoek je ontspanning voor, tijdens en na je zwangerschap? Dan kan je dit vinden bij een heerlijke voetreflexmassage. We pakken drukpunten aan op jouw voeten.

Dit kan al vanaf 12 weken zwangerschap en is volkomen veilig!

Bovendien worden je hormonen in balans gebracht.

 

Maagzuur

Slecht slapen

Pijn in de onderrug

Gezwollen benen en voeten

Hormonale schommelingen

Constipatie

Stimulatie tot arbeid bij serotoniteit

Babycoaching

Huilbaby’s je begrijpt niet wat er met ze aan de hand is. Je haalt het beste uit jezelf naar boven om zo goed mogelijk voor je kleintje te zorgen. 

Toch heb je het idee dat niets lijkt te helpen!

Mama

 • Je kreeg op meerdere plaatsen te horen dat er medisch niets mis is met je baby en wordt van het kastje naar de muur gestuurd.
 • Je voelt je radeloos, je huilt veel en hebt slapeloze nachten.
 • De beste tips van je omgeving werken niet. Of ze relativeren je probleem. ‘Het zal wel beteren. Of elke baby weent wel eens,..’
 • De zoveelste nieuwe fles of voeding lijken maar niet in de smaak te vallen. 

Baby:

 • Je baby huilt veel, slaapt en eet niet goed
 • Ontroostbaar gevoel
 • Je baby’tje maakt moeilijk oogcontact of duwt zich van je af
 • Alle pogingen van houdingen, voedingen, materialen helpen niet
 

Bij maar 5% van de huilbaby’s is er een medische oorzaak. Verder wil dit vaak zeggen dat baby’s emotionele pijnen ervaren. Bepaalde factoren hebben een invloed op het emotionele welzijn van je kindje.

 • Door gebeurtenissen tijdens de zwangerschap
 • Stress of gevoelens van angst bij de mama, ongewenste zwangerschap
 • Gebeurtenissen zoals kunstverlossingen of spoedkeizersnede
 • Foetale ingrepen of opname op neonatale afdeling. Waar ze interventies ondergaan, vroege scheiding van mama en papa, soms een operatie.

Foetussen en Baby’s hebben hun eigen gevoelens en emoties. Dat ze zich niet lekker voelen, gespannen of zelfs getraumatiseerd zijn, kunnen ze enkel laten merken aan de hand van hun lichaamstaal. (Huilen, niet willen slapen, geen oogcontact, overstrekken, reflux,…)

Je voelt dat je alles gedaan hebt maar er is geen verandering en je bent dus op het punt dat je alle hoop verloren bent, dan kan ik bij Ukje Uniek wat voor je betekenen. We gaan samen op pad om je kindje te leren begrijpen en jezelf terug te vinden als ouder.

Indien nodig verwijzen wij door voor meer uitgebreide therapie en helpen daar de nodige contacten te leggen.

Tarieven Baby

Eerste consult (60 min)

Kennismaking

Bespreking behandeling

Voetreflexmassage 30 minuten

0

Vervolg consult (30 min)

Bespreking evolutie

Voetreflexmassage

0

Tarieven Mama

Consult (60 min)

Kennismaking /evolutie

Bespreking behandeling

Voetreflexmassage 45 minuten

0