Babyzorg

COMING SOON SEPTEMBER 2023.

Hydrotherapie

Floaten kan tussen 6 weken en 6 maanden

Het vruchtwater in mama’s buik heeft een belangrijke rol in de ontwikkeling van de foetus. Pasgeborenen voelen zich dan ook heel veilig in een gelijkaardige omgeving. Baby’s kunnen heerlijk bubbelen in warm water en zachte golfbewegingen.

Veiligheid staat voorop! We maken gebruik van schuimkraagjes zodat de baby veilig kan floaten. Deze kraagjes zijn stevig voor het drijven en toch zacht voor het nekje. Of indien het kindje al wat groter is, maken wij gebruik van chest of zitfloats. 

Wij hebben bovendien snoezeltherapie geïntegreerd in onze bubbelsessies. De ruimte is voorzien met allerlei sensorische prikkels welke de zintuigelijke ontwikkeling stimuleren. Een baby houdt van variatie. Het is zeker een meerwaarde bij kinderen die snel overprikkeld geraken.

Tijdens de sessie verbruikt de baby energie. Voorzie dus zeker een voedingsmoment. Breng een voeding mee of je kan in alle rust en privacy borstvoeding geven. 

Na de bubbelsessie drogen we het kindje af met een verwarmde baddoek. Nadien gebruiken we een hydraterende lotion.

Uit wetenschappelijk onderzoek weten we dat de combinatie van hydrotherapie en een gehele babymassage te veel is voor een pasgeboren baby. Wij ontvangen jullie graag voor een aparte workshop rondom babymassage.

Als je kindje al een beetje nekspieren heeft opgebouwd (6 weken)

Aanrader bij geprikkelde huilerige baby’s

Kom niet met een ziek kindje of als hij pas vaccinaties heeft gehad

Baby’s kunnen pas floaten vanaf 3kg

Bewegingsvrijheid stimuleert de spieren

Darmstimulatie vermindert darmkrampen

Algemene relaxatie 

Vermindering stress

Sensorische & motorische prikkeling

Bubbelsessie

Tot rust komen in het warme water en zachte bubbels. Kijkend naar de lichtjes voor de sensorische prikkeling. Dit zorgt ervoor dat de baby rustig rondkijkt en de sessie langer volhoudt. Bovendien stimuleert het ook tot vrije bewegingen van ledematen. Een ware ontdekking voor jullie kleine uk. Ouders genieten samen met hun lieveling van deze bubbelsessies. Wij voegen extra verwennerij toe met een zen-momentje voor de ouders.

 
0
60 minuten

Hydrotherapie

  • 30 minuten (zolang baby geniet en rustig is)
  • Zwemluier
  • Warme handdoeken
  • Snoezeltherapie
  • Korte babymassage ter hydratatie 
Zen-moment
  • Verwenkoffie/thee/fruitsap
  • Ambachtelijk gebak
  • Max 3 personen

Babymassage

Door middel van babymassage kan je communiceren met je pasgeboren kleintje. Aanraking is de meest efficiënte manier om liefde te tonen. Het is een taal die je baby intuïtief kan begrijpen. Massage verbetert bovendien de hersenprestaties en bevordert daarmee de persoonlijke en cognitieve ontwikkeling. 

Niets is zo gezellig als een groepssessie waar alle ouders en hun pasgeboren kindje samen kunnen komen. Naast de babbel, een hapje en een drankje, zorgen we voor een leuke interactieve massage van jullie kindje. We leren jullie de basistechnieken van een babymassage, zodat jullie dit thuis zelf kunnen doen.

Workshops worden online aangekondigd
0
60 minuten
Schermafbeelding 2023-06-11 095337

Eerste hulp bij kinderen

Het kan gebeuren, je kindje heeft slijmen, hij verslikt zich in eten,.. Help? 

Wat moet een ouder dan doen? Wij leren je graag technieken aan bij verstikkingsgevaar.

Daarnaast leren we jullie ook hoe jullie je kindje veilig kunnen bijstaan bij een ongeval. 

EHBO Workshops worden online aangekondigd
0
60 minuten

Mamazorg

Zwangerschapsmassage

Zwangerschap is een mooie periode. Je kan hier en daar kwaaltjes hebben of je wil net die bolle buik accentueren. In beide situaties is een zwangerschapsmassage heerlijk ontspannen.

We trachten te zorgen voor een betere doorbloeding in weefsels en spieren. Dit geeft de nodige relaxatie en kan ook helpen bij vochtopstapeling.

Wij hebben een bijkomend diploma van zwangerschapsmassage, om zo te weten wat te triggerpunten zijn in de zwangerschap, wat dus wel en niet gemanipuleerd mag worden.

Dit doen we in een huiselijke setting met de nodige rust.

Behandelingen worden in zijligging gedaan, uit veiligheid voor moeder en kind

Voorzie gemakkelijke kledij

We maken gebruik van natuurlijke oliën, veilig in de zwangerschap.

Zwangerschapsmassage op vraag
0
45 minuten