Babyzorg

Of boek jouw sessie op een ander moment:

Evy 0493 52 84 27

Actie : 3+1 gratis bubbelsessie

Hydrotherapie

Floaten kan tussen 6 weken en ongeveer 6 maanden

Het vruchtwater in mama’s buik heeft een belangrijke rol in de ontwikkeling van de foetus. Pasgeborenen voelen zich dan ook heel veilig in een gelijkaardige omgeving. Baby’s kunnen heerlijk bubbelen in warm water en zachte golfbewegingen.

Veiligheid staat voorop! We maken gebruik van schuimkraagjes zodat de baby veilig kan floaten. Deze kraagjes zijn stevig voor het drijven en toch zacht voor het nekje. Of indien het kindje al wat groter is, maken wij gebruik van chest of zitfloats. 

Elke sessie verversen wij het water. Dit is noodzakelijk gezien er nog geen producten (chloor) kan gebruikt worden bij pasgeborenen. Er is dan ook geen allergische reactie mogelijk.

Wij hebben bewust gekozen voor een privé babyspa. Wij geven de voorkeur aan rust en dat kan alleen met de nodige privacy.

Er is bovendien snoezeltherapie geïntegreerd in onze bubbelsessies. De ruimte is voorzien met allerlei sensorische prikkels welke de zintuigelijke ontwikkeling stimuleren. Een baby houdt van variatie. Het is zeker een meerwaarde bij kinderen die snel overprikkeld geraken.

Tijdens de sessie verbruikt de baby energie. Voorzie dus zeker een voedingsmoment. Breng een voeding mee of je kan in alle rust en privacy borstvoeding geven. 

Na de bubbelsessie drogen we het kindje af met een verwarmde baddoek. Nadien gebruiken we een hydraterende lotion.

Uit wetenschappelijk onderzoek weten we dat de combinatie van hydrotherapie en een gehele babymassage te veel is voor een pasgeboren baby. Wij ontvangen jullie graag voor een aparte workshop rondom babymassage.

Hydrotherapie is ook mogelijk bij kindjes met een beperking. Het helpt enorm goed bij spierspanningen en ondersteunt motorische stimulatie.

Bubbelsessie

Hydrotherapie

  • Privé babyspa
  • 20-30 minuten (zolang baby geniet en rustig is)
  • Zwemluier en broekje
  • Warme handdoeken
  • Snoezeltherapie
  • Korte hydratatie met lotion
Zen-moment
  • Koffie/thee/fruitsap
  • Zoet verwendoosje
  • Max 3 personen
0
60 minuten

Als je kindje al wat nekspieren heeft opgebouwd (6 weken)

We hanteren de leeftijd van ongeveer 6 maanden (afhankelijk van het kindje kan het ook langer), indien kindjes te groot zijn gaan ze meer spelen en gaat het idee van floaten verloren. 

Aanrader bij geprikkelde huilerige baby’s

Kom niet met een ziek kind of als er pas vaccinaties werden toegediend

Baby’s kunnen floaten vanaf 3kg

Een tweeling kan samen in de jacuzzi. Kom best tussen 6 weken en 4 maanden. Enkeltarief gezien we maar 1 badje moeten vullen.

 

Bewegingsvrijheid stimuleert de spieren

Darmstimulatie vermindert darmkrampen

Algemene relaxatie 

Vermindering stress

Sensorische & motorische prikkeling

Vrijkomen endorfines: pijnstillend – geluksgevoel

Vrijkomen serotonine : helpt bij slaap, zelfvertrouwen en emotie

Vrijkomen dopamine : gevoel van genot en welzijn

Terugbetaling

Check zeker bij jouw mutualiteit of je recht hebt op een tegemoetkoming.